Загрузка..
Вы здесь:  Главная  >  Конкретно  >  Текущая статья

Визначення фальсифікації молочної продукції та рослинних олій

Автор:   /  21.05.2018

головна

Український ринок насичений тваринними жирами та рослинними оліями, які реалізуються як готовий продукт або широко використовуються у виробництві харчової продукції. При цьому вони нерідко стають об’єктом фальсифікації. Зокрема, досить поширеною є практика часткової або повної заміни більш дорогих жирів і олій на дешевші – нижчої якості або з іншим жирно-кислотним складом, який різко знижує харчову цінність готового продукту.

Так, серед тваринних жирів найбільш цінним є молочний, бо він легко засвоюється людським організмом і має високу енергетичну цінність, адже містить близько 150 насичених і ненасичених жирних кислот, у тому числі незамінних, зокрема 40% мононенасиченої олеїнової кислоти; вітаміни D, K, E, PP та групи В; такі мікроелементи як кальцій, калій залізо, марганець, магній, мідь, фосфор, натрій, цинк. Водночас, через досить високу собівартість саме молочний жир найбільш часто підробляють, додаючи до нього рослинні олії: переважно пальмову, рідше – кокосову, соєву, ріпакову та кукурудзяну. Якщо така заміна не відображена у маркуванні молочного продукту – це фальсифікація.

oliu

Серед рослинних олій лідером за кількістю підробок є оливкова олія першого віджиму. Вона імпортується до нас з інших країн і є однією з найдорожчих рослинних олій на українському ринку. З метою фальсифікації найчастіше її розбавляють більш дешевими оліями: ріпаковою, бавовняною, соняшниковою. При цьому таке змішування призводить до збідніння жирно-кислотного складу оливкової олії, через що різко знижується її харчова цінність і погіршуються корисні властивості.

molochniprodukty

Щоб впевнитись у якості тваринних жирів і рослинних олій, які ви реалізуєте або використовуєте у виробництві своєї продукції, пропонуємо вам скористатись послугами випробувального центру ДП «ЗАПОРІЖЖЯСТАНДПРТМЕТРОЛОГІЯ». Наші фахівці на сучасному випробувальному обладнанні виконують роботи з визначення жирно-кислотного складу олій, складу стеринової фракції та фальсифікації молочної продукції рослинними жирами.

Усі випробування харчової продукції та продовольчої сировини проводяться на підставі господарських договорів на платній основі. Вартість робіт по кожному показнику затверджена і впродовж року не змінюється.

Ми гарантуємо нашим клієнтам якісне обслуговування, отримання в обумовлені терміни точних, надійних і неупереджених результатів випробувань, а також повну конфіденційність.

Наша адреса: м. Запоріжжя, вул. Антенна, 10

Телефон: (061) 289-98-75

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on VKEmail this to someone

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ЧИТАТЬ ЕЩЕ...

v-zaporozhe-gruppa-podrostkov-ustroila-konflikt-s-policiei-dvoe

Молодые, пляжные, отважные! В Запорожье в районе центрального пляжа толпа бухих малолеток сцепилась с полицией (фото)

Читать дальше →